Saša Arsenovič je v Mariboru gostil župane okoliških občin

Župani so po delovnem sestanku izpostavili nujnost sodelovanja občin v regiji in napovedali skupne projekte na področju turizma

srecanje arsenovic in zupani

V Dvorani generala Rudolfa Maistra je danes potekalo delovno srečanje mariborskega župana Saše Arsenoviča in županov 15-ih okoliških občin. Srečanja z mariborskim županom so se udeležili Marko Soršak (Hoče – Slivnica), Tamara Šnofl (Kungota), Marko Rakovnik (Lovrenc na Pohorju), Gregor Žmak (Pesnica), Branko Ledinek (Rače – Fram), Vlasta Krmelj (Selnica ob Dravi), Bojan Kirbiš (Starše), Štefan Žvab (Šentilj), Egon Repnik (Miklavž na Dravskem polju), Janez Kramberger (Lenart), Marjan Žmavc (Cerkvenjak), Silvo Slaček (Sveta Ana v Slovenskih goricah), Peter Škrlec (Sveti Jurij v Slovenskih goricah), David Klobasa (Sveta Trojica v Slovenskih goricah) in Urška Repolusk (Ruše).

Arsenovič srečanje ocenjuje kot izredno konstruktivno

Po delovnem srečanju je mariborski župan povedal, da se zaveda pomena mesta Maribor kot središča regije. S sodelovanjem bodo občina Maribor in okoliške občine lahko bolje zastopale svoje interese napram državi in uspešneje črpale evropska sredstva. 

Saša Arsenovič:”Zadali smo si domačo nalogo.”

Arsenovič še dodaja, da so se župani strinjali za oblikovanje skupne blagovne znamke, ki jo bodo tržili tudi v tujini. S tem bi preprečili segmentacijo ponudbe in tudi manjšim občinam, ki ne razpolagajo z dovolj sredstvi, omogočili promocijo turistične ponudbe. Arsenovič je napovedal tudi ustanovitev nove agencije, ki bi povezovala turistično ponudbo v regiji. Takšna agencija bi imela jasno strukturo, vedelo bi se kdo v njej sodeluje in kaj si lahko od nje obeta, še dodaja Arsenovič. 

Župani okoliških občin pozdravljajo povezovanje

David Klobasa, župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah je po srečanju povedal, da je vesel, ker bodo manjše občine v prihodnje z Mariborom očitno tesneje sodelovale, sam pa največ sinergijskih učinkov pričakuje v turizmu. Župan občine Lenart Janez Kramberger je bil zadovoljen z odzivom županov, ki si na področju sodelovanja in povezovanja želijo konkretnih korakov. Opozoril pa je, da na sodelovanje ne bi smeli pozabiti niti v težjih časih. “Zavedati se moramo, da ne bomo vedno samo želi, pač pa bo kdaj potrebno tudi kaj dati,” je zaključil Kramberger.

Zadovoljen je bil tudi župan Občine Šentilj v Slovenskih goricah Štefan Žvab. “Postavili smo dobre temelje za sodelovanje,” je pojasnil Žvab in ob tem izrazil željo, da bi si regija postavila jasno določene cilje in strategije razvoja, saj bi to omogočilo napredek vseh okoliških občin. 

Občina Šentilj v Slovenskih goricah si želi pomoč pri razvoju turizma:

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply