Še 2 dni do Festivala Lent

“Drage dame in gospodje, spet plavamo” s temi besedami je današnjo tiskovno konferenco pričel direktor Narodnega doma Maribor in “oče” Festivala Lent Vladimir Rukavina. Plavajoči oder na Dravi stoji, vendar pa po ni povsem plavajoč. Po besedah župana Mestne občine Maribor dr. Andreja Frištravca je zasidran tako, da ga ne morejo odnesti niti tisočletne vode.

Tiskovna konferenca je potekala na Glavnem odru s pogledom na parter in tribune, glavne zvezde današnjega dogajanja pa so bili predstavniki sponzorjev in donatorjev, ki vsako leto velikodušno pristopijo k projektu Festivala Lent. Tudi letos je eden izmed generalnih pokroviteljev festivala Nova KBM. Predsednik uprave Nove KBM, John Denhof je izrazil navdušenje nad ponovnim sodelovanjem banke pri festivalu in izpostavil pomembnost samega festivala za Maribor in celotno Slovenijo. Predstavnik Zavarovalnice Triglav, Uroš Skuhala je povabil na dogodek z naslovom Dan junakov, ki bo tudi tokrat potekal na odru Triglav v Mestnem parku. Letos bo na sporedu v sredo, 27. junija ob 17. uri, ko bo obiskovalce pozdravil srebrni olimpijec Jakov Fak.

Na današnji tiskovni konferenci je bilo posebej poudarjeno tudi, da se vsem obiskovalcem splača kupiti tudi festivalsko vstopnico – Lento. S festivalsko vstopnico so vam odprta skoraj vsa prizorišča, razen tistih, ki zahtevajo posebne vstopnice, teh dogodkov bo vse skupaj 10 – 2 na Glavnem odru in 8 dogodkov na odru Nove KBM (Minoriti). Lenta pa vsem imetnikom v času trajanja Festivala Lent omogoča tudi brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi. Organizatorji pa tudi letos v sodelovanju s Študentsko organizacijo Maribor pripravili cenejše festivalske vstopnice za vse dijake in študente.

Festivalski dnevi 26. Festivala Lent so pred vrati in kot pravijo organizatorji, tudi letos nas slabo vreme ne bo ustavilo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW