Še ena prazna Arsenovičeva obljuba?

 

V začetku avgusta so vrtec – Ivana Glinška enota Ribiška v Mariboru izpraznili, saj so iz mestne občine Maribor napovedali rekonstrukcijo in dozidavo. Sedaj se zapleta. Kljub izpraznitvi prostorov, ki so samevali 4 mesece, so projekt ustavili. Mestna občina Maribor se je namreč odločila, da bodo namesto dozidave izgradili raje nov vrtec.

Zagotovljena proračunska sredstva stojijo

Predstavniki mariborske občine so se odločili, da bodo ustavili milijon in pol evrov vreden projekt, s katerim bi enoto vrtca na Ribiški ulici povečali za dodatnih 400 kvadratnih metrov površin, tako bodo raje zgradili nov vrtec, v sedanjem objektu pa opravili vzdrževalna dela.

Po poročanju Radia Maribor, naj bi bila vzrok previsoka cena za dozidavo. S to investicijo pa sploh ne bi zadostili vsem potrebam, ki jih v predšolskem varstvu potrebujejo. Posledično so napovedali, da bodo iskali primernejšo lokacijo za gradnjo novega, 6-oddelčnega vrtca.

Tako bodo po navedbah Radia Maribor na objektu v Ribiški ulici izvedla zgolj nujno investicijsko vzdrževanje, s ciljem, da bodo vrtec, ki je zaprt že vse šolsko leto in so zato otroci razporejeni po drugih enotah, znova odprli 1. septembra.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW