Še teden dni do začetka Letnega odra Ruše

 

Tradicionalni festival Letni oder Ruše se bo tudi letos dogajal na edinstvenem prizorišču kamnitega amfiteatra, Letnega gledališča Pod Goroj.  Dogajanje bo tokrat, zaradi nestabilne situacije z aktualnim virusom, strnjeno v dneh med 13. in 16. avgustom. Organizatorji so uspeli pridobiti dovoljenje NIJZ in bodo dosledno spoštovali vse zahtevane varnostne ukrepe ter tako poskrbeli za varnost in zdravje obiskovalcev.

»Navkljub temnim oblakom in negotovi situaciji. želimo s pohorsko trmo dokazati, da se da! To nam govorijo tudi vse lepe zgodbe, ki smo jim doslej bili priča in jih je navdihnilo enkratno in znamenito prizorišče letnega gledališča sredi gozda. Zdi se, da prav zdaj take zgodbe potrebujemo bolj kot kdaj prej. Take zgodbe, ki jih organizatorji skupaj ustvarjamo z gledališčniki, glasbeniki, pravljičarkami, prostovoljci in gostinci. Zgodbe, ki navkljub karantenam in izolaciji omogočajo pretok kulturne energije. Pri tem nas greje SONCE V SRCU. Želimo ga deliti z vami! », so odločni organizatorji.

Letošnji Letni oder 2020 bo poseben tudi zato, ker bo izveden v času, ki javnim prireditvam ni najbolj naklonjen. Gre seveda za čas, v katerem se srečujemo s korona virusom. Zato so se organizatorji zavezali, da bodo dosledno spoštovali navodila in ukrepe NIJZ. Varnost in zdravje vseh je namreč na prvem mestu. To pomeni tudi, da ja vsak dogodek omejen na maksimalno 500 obiskovalcev.

Dogajanje na glavnem odru bodo v četrtek, 13. avgusta, z akustičnim koncertom otvorili člani zasedbe Mi2. Koncert, ki je hkrati tudi otvoritev 18. Kantfesta, bo ob 21. uri. Že ob 18. uri tega dne, pa bo mlajšo publiko, na prizorišču v Športnem parku Ruše, zabaval Challe Salle. V petek, 14. avgusta bo glavno prizorišče gostilo komedijo Vinka Möderndorferja –  Grenlandija, v priredbi in režiji Toneta Partljiča in izvedbi Kulturnega Društva Pekre – Limbuš. V soboto, 15. avgusta ob 21. uri obiskovalce čaka večer okusnih zvokov z Okustičnimi in Neisho. Dogajanje festivala in glavnega odra, pa bo v nedeljo, 16. avgusta ob 20. uri, zaključil Tadej Toš z aktualnim stand up nastopom.

Celoten program festivala najdete na www.letnioder.si.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW