Sedma oddaja Lent 2018

Nocoj je oddajo popestril Tadej Toš, ki danes nastopa na Glavnem odru. Z njim smo se pogovarjali že popoldne pri Vodnem stolpu, kjer nam je zaupal, da je Rock’n’Roll Freestyle comedy skupek njegovih dosedanjih nastopov, ob katerem lahko pričakujemo nepričakovano.

Staša je v studiu gostila Vesno Horvat iz Zavoda za turizem Maribor – Pohorje. V pogovoru sta spregovorili o turističnih produktih destinacije Maribor Pohorje, ki bodo v prihodnje privabili več turistov in poskrbeli, da bodo tudi prihodnja leta, kar se turističnega obiska tiče, rekordna.

Igor je čez dan obiskal Sodni stolp, ki bo danes obarvan z alpskim jazzom, saj se glasbenikom na odru pridruži tudi harmonika. Na Jurčkovem odru je Marko Črnčec zbral glasbenike z različnih kontinentov sveta in bodo danes na Lentu prvič predstavili zasedbo Dhamana.

V studiu smo se pogovarjali tudi s Sašom Kodričem iz Kulturno umetniškega društva Študent, ki je začetnik festivala Folkart, ki letos obeležuje 30. obletnico.

Med obiskovalci na promenadi smo ujeli prav posebnega gosta Vinkota. Gre za maskoto KMŠ #ftrgatve, ki v času Lent organizira različne koncerte in dogodke. Danes bo tam nastopil tudi Žan Serčič.

 

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply