Šesta oddaja Lent 2018

Glasbeno, športno in zabavno je bilo v današnji šesti oddaji.

Že čez dan smo se srečali z Jakovom Fakom, ki je bil gost Triglavovega dneva junakov. V posebnem intervjuju za našo oddajo je poudaril, da se bo v mesto Maribor, ki ga je obiskal sicer drugič, nekega dne vrnil z družino. Takrat ko bo več časa, ker so trenutno Fakovi okupirani z zadnjimi opravili v svojem novem domovanju. Ne glede na to se normalno pripravlja na novo sezono.

Staša je že pozno popoldne pri Vodnem stolpu gostila moža s črno kitaro. Vlado Kreslin, ki je trenutno razpet med Ljubljano in Beltinci, je bil navdušen nad plavajočim odrom na Dravi. Staša mu je postregla s podatkom, da je na Festivalu Lent skupaj nastopil več kot 40 krat. Prvič pred 25 leti, leta 1993. Zaupal ji je še precej zgodb in anekdot vezanih na njegovo 48 let trajajočo glasbeno kariero. Nikakor pa ni želel sprejeti njenega komplimenta, da je legenda. Vprašal je, kaj je to?

V studijskem delu oddaje sta vsak svoje, ena Živo mesto, drug Večerov oder predstavila Mateja Meh in Andrej Težak.

Ogledali smo si še izjavo Juana de Marcos Gonzalesa, ki nocoj nastopa na Jazz Lentu.

Igor je na promenadi pred mikrofon povabil še dva nastopajoča Emkeja in Tanjo Kocman, predstavil, kaj se je pogovarjal s članom zasedbe Cubismo, Otom Pestnerjem ter napovedal pestro večerno dogajanje šestega festivalskega dne.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply