Simbol mariborske železniške postaje propada

Starinsko lokomotivo pred železniško postajo v centru mesta je načel zob časa. Prevozno sredstvo iz leta 1903, ki jo je poganjala para in so jo izdelali po naročilu posebej za lokalno železniško povezavo v Rogatec, ki se je navezovala na južno železnico od Dunaja preko Maribora, Celja in Ljubljane do Sežane in Trsta, bi morali čimprej obnoviti. Pobudo za to je na mestnem svetu pred časom predstavil Željko Milovanovič iz liste kolesarjev in pešcev.

Gre za simbol pred železniško postajo, ki nas spominja na prihod južne železnice. Le-ta pa je iz Maribora naredila pravo mesto. Pred tedni so organizirali sestanek s predstavniki železnic Slovenije kot tudi s pobudnico akcije in predstavniki tako Železniškega muzeja kot tudi z direktorico Muzeja narodne osvoboditve.

Terminskega plana niso določili, a vendar upajo, da bi jo sanirali čimprej. In medtem ko mariborski svetniki apelirajo na Slovenke železnice, le-ti vračajo žogico nazaj, saj menijo, da bi morali Mariborčani sami razmisliti, kako naprej in za to tudi zagotoviti sredstva, v Železniškem muzeju Slovenskih železnic pa jim pri tem lahko svetujejo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW