Slovenci glede covid-19 vse manj zaskrbljeni

 

Zadnja vseslovenska raziskava, ki jo od začetka epidemije izvaja Agencija Aragon kaže, da smo Slovenci vse manj zaskrbljeni glede novega koronavirusa. Spletna anketa je bila narejena med 1. in 4. majem na vzorcu 1508 ljudi starih med 15 in 75 let.

V prvem tednu maja je bilo glede koronavirusne bolezni 19 zaskrbljenih 27-odstotka Slovencev. Z zandjem tednu marca je bil ta odstotek precej višji, 51-odstotkov. V drugem tednu aprila je bilo zaskrbljenih 37-odstotka Slovencev in v tretjem tednu aprila 32-odstotkov.

Ob tem se manjša tudi dojemanje resnosti razširjenosti koronavirusne bolezni v Sloveniji. V prvem tednu maja razširjenost covida-19 kot resno ocenjuje 27 odstotkov Slovencev. V zadnjem tednu marca je stanje kot resno ocenjevalo 73-odstotkov Slovencev, v drugem tednu aprila 45-odstotkov in v tretjem tednu aprila 32-odstotkov.

Kot kaže raziskava , se posledično manjša tudi strah pred okužbo. V zadnjem tednu marca je bilo okužbe zelo strah 44-odstotkov Slovencev, v drugem tednu aprila 35, v tretjem tednu aprila 27, v prvem tednu maja pa je okužbe zelo strah le še 26-odstotkov Slovencev.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW