Slovenska Bistrica razvija nove projekte

Pred vrati je martinovanje, ki se ga veselijo mnogi ljubitelji rujne kapljice. Dolgo tradicijo ima martinovanje tudi v Slovenski Bistrici, kjer so predstavili tudi nekaj projektov, ki se jih lotevajo v tem času. Eden takih projektov je tudi Podpohorska vinsko-turistična cesta VTC 17. Ljubitelji vina in kulinarike bodo na teh cestah in stranpoteh uživali, ustavite pa se lahko pri 23ih vinogradnikih. Prednost Slovenske Bistrice na področju vina vidi tudi župan.

Večji problem nastane pri naključnih obiskovalcih, zato so tudi poskrbeli za primerno označbo vseh, ki se nahajajo v sklopu projekta VTC 17. Lahko bi rekli, da se Slovenska Bistrica nahaja nekje na sredini vinske ceste, v zadnjem času pa prihaja tudi do povezovanja 18 občin, ki ležijo na območju Pohorja, Slovenska Bistrica tukaj ne bo izjema.

V Slovenski Bistrici stavijo na povezovanje, zato ima veliko vlogo pri razvoju novih projektov tudi Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, novih projektov in idej pa se lotevajo temeljito in preudarno. Tako kot povsod, pa se včasih zatakne pri financah.

RIC se trudi ohranjati dediščino, med drugimi pa so to tudi projekti Enjoyheritage, ki je namenjen ohranjanju naravne dediščine, projekt Živa coprnija, projekt Inspiracija, ki je namenjen obujanju industrijske dediščine. Da pa je ključ v povezovanju, dokazuje tudi prihajajoče martinovanje.

Martinovanje se bo v Slovenski Bistrici začelo 11.11 ob 11 uri in 11 minut.

Pestro dogajanje obljubljajo že v dopoldanskem času, popoldanski program se bo začel ob 14.00 uri z blagoslovom mladega vina, ki ga bo opravil lokalni župnik Jani Družovec.

Slovenska Bistrica gre tako po poti številnih drugih občin in razvija nove projekte, ob tem pa vabijo na njihov tradicionalno martinovanje. Že v soboto se lahko tam udeležite tudi Martinovega pohoda ali pa svoje spretnosti dokažete na tradicionalnem Martinovem šahovskem turnirju.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW