Slovensko avstrijsko druženje na kolesih

 

Šentiljski krajevni praznik oz. Ilgovo se v Šentilju praznuje ob koncu avgusta in začetku septembra. V okviru letošnjega praznika je potekal tudi 51. Dan Štajerske in v sklopu tega dne tudi kolesarska krožna vožnja.

Tudi leto, na že 26. Kolesarski vožnji se je zbralo veliko število kolesarjev. Okrog 200 iz Slovenije, med njimi tudi župani okoliških občin, poslanci Državnega zbora Republike Slovenije, Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ostali rekreativni kolesarji.Slovenskim kolesarjem se je pridružilo še približno 100 kolesarjev iz sosednje Avstrije. Ob pozdravnih besedah županov obeh obmejnih mest, obveznemu nazdravljanju ter ritmih godbe na pihala se je karavana kolesarjev odpravila na pot po avstrijskih cestah. Po besedah župana je namen današnjega dne predvsem druženje z avstrijskimi kolegi.

Današnja kolesarska tura je bila le eden izmed kopice dogodkov, ki se bodo še odvijali v občini Šentilj v sklopu letošnjega praznika Ilgovo. Že jutri je na vrsti Dan za zdravje, otvoritev razstave ter večer ljudskega petja in glasbe pihalnega orkestra. Športna sobota prinaša med drugim tudi turnir v odbojki na mivki, pohod, večer pa glasbeno poslastico skupine Pelikan. Nedelja bo namenjena osrednjemu dogodku letošnjega praznovanja, na vrsti bo Tradicionalna Ilgova nedelja.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW