Sodni stolp kmalu z osveženo podobo

Z mesecem januarjem bo izbran izvajalec, ki bo izvedel obnovo in rekonstrukcijo Sodnega stolpa na Lentu. Ta naj bi mogoče kmalu dobil tudi dodatne vsebine.

Že dlje časa se govori o obnovi Sodnega stolpa na Lentu, za katerega se je pred časom tudi govorilo, da bi naj v njem svoj prostor našla tudi srednjeveška tržnica, a kot kaže, bo le-ta tudi po obnovi še vedno služil kulturno-umetniški dejavnosti, kot pravijo na Mestni občini pa se ne izključuje razširitve z izobraževalnimi in razstavnimi dejavnostmi.

Drugi vhod

Temeljni cilj projekta obnove in rekonstrukcije Sodnega stopla je ohranjanje kulturne dediščine. V samem objektu se bodo obnovila tla, stene, vključno s fasado, uredile se bodo nosilne plošče med pritličjem in nadstropjem, se vgradile kovinske obstenske galerije v nadstropju; nova bodo tudi okna, vrata ter stavbno pohištvo.

V času rekonstrukcije se bo naredil tudi drugi vhod, ki bo obiskovalcem omogočal prehod v atrij zunanjega avditorija Lutkovnega gledališča Maribora.

Dela bodo končana proti koncu leta

Obnova stolpa bo potekala nekje deset mesecev, predvidoma do konca leta 2019, medtem ko bo izvajalec na razpisu izbran tekom meseca januarja. Obnova bo potekala predvsem zaradi potrebe po rekonstrukciji ter možnosti sofinanciranja Evropske unije, kar 80 odstotkov. Sedaj je projekt ocenjen na slabih 800.000 evrov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW