Šola za župane

Kandidati za župane bodo postali sošolci. V sklopu projekta Šola za župane se bodo učili dobrih praks vodenja občin, posebej vključevanja in sodelovanja prebivalcev pri načrtovanju razvojnih politik.

V Šoli za župane bodo predavali različne teme, kot so turizem, podjetništvo, kultura, program pa bodo tudi dopolnjevali v skladu s predlogi posamezne lokalne skupnosti. Cilj projekta je spodbujati k večjemu sodelovanju prebivalcev pri razvoju občin.

Projekt pripravlja 12 regijskih stičišč nevladnih organizacij, ki bodo po vsej državi pripravili 15 dogodkov. Vpisati se je mogoče do 27. septembra; prvo srečanje pa bo 1. oktobra.

Kandidati se bodo v šoli srečali na 15. dogodkih, ki se bodo odvijali po vsej Sloveniji. Pričakujejo čez 200 udeležencev, v Podravju vsaj 30.

Šola za župane naj bi bila osnova, na kateri lahko prebivalci prispevajo k oblikovanju kakovostnega bivanja v skupnosti, kandidati pa pokažejo svoje videnje razvoja. S šolo za župane bodo namreč spodbujali volivce, da izberejo kandidate, ki imajo v programih najboljšo kombinacijo za skupnost, okolje in gospodarstvo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply