Spektakel se vrača na Pohorje

Snežni topovi na pohorskih smučiščih so že prvi delovni dan novega leta zamenjali silvestrski ognjemet in obstreljevanje. Čeprav se je temperatura komajda spustila pod ničlo, so delavci Marproma, ki upravlja s pohorskimi smučišči, le lahko pognali sodoben zasneževalni sistem.

Tako se je mesec dni pred 55. Zlato lisico začelo snežno obstreljevanje od vrha Mariborskega Pohorja do doline, tako po poseki, kjer je tekmovalna proga za Zlato lisico, kot tudi po Čopki, ki jo imajo najraje rekreativni smučarji.

Snežna kontrola predvidena za 23. januar

“Februar je vedno bližje in tudi na Pohorju smo vedno bližje zastavljenemu cilju, da imamo zadostno količino snega, da potem lahko izpeljemo tekmi za svetovni pokal brez večjih težav. Zaenkrat zasnežujemo tam, kjer je potrebno, nekaj še manjka do tiste stoodstotne ravni, ampak za zdaj gre vse po načrtih,” je dejal vodja tekmovanja za Zlato lisico Mitja Dragšič.

Do odločilnega obiska kontrolorja krovne mednarodne smučarske organizacije Fis sta še dva tedna. Stanje na terenu bo preveril direktor tehničnih disciplin svetovnega pokala za ženske Markus Mayer.

Do 23. januarja morajo poskrbeti za zadostno količino snega. Če je napoved dobra, imajo nato na razpolago še kakšen dan ali dan za dodatno zasneževanje, če bo takšna potreba oziroma če bo kje snega še malenkost primanjkovalo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW