Sprememba v vrhu mariborskega Henkla

Christof Vollstedt od začetka meseca vodi mariborsko družbo v diviziji Henkel. Rolf Müller-Grünow, ki je podjetje vodil zadnja štiri leta, je odšel v matico. V Düsseldorfu bo vodil proizvodni projekt Beauty Care.

Mariborski proizvajalec kozmetičnih izdelkov, naslednik znamenitega Zlatoroga, znova menjuje ‘managerja’. Potem ko se je pred štirimi leti upokojila dolgoletna direktorica Melita Ferlež, so se lastniki očitno odločili, da podjetja več ne bo zaupali Slovencu ali Slovenki. Vodenje družbe je bilo pred štirimi leti zaupano Rolfu Müllerju-Grünowu, danes pa so iz Henkla Maribor sporočili, da se je že v začetku oktobra poslovil. Njegov naslednik je Christof Vollstedt, ki je do nedavnega vodil tovarno Avon v poljskem Garwolinu.

Henklova tovarna v Mariboru je v poslovnem smislu zadnja leta le še delček nekdanjega podjetja. Krovnemu podjetju v Amsterdamu namreč zgolj izstavlja račune za proizvodnjo izdelkov. Posledično so se družbi drastično zmanjšali prihodki. Nedvomno pa tudi vpliv znotraj skupine Henkel in v samem podravskem gospodarskem okolju.

Henkel sicer po svetu zaposluje več kot 50 tisoč ljudi in iz poslovanja ustvari za okoli 20 milijard evrov prihodkov letno.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply