Srečanje vodstva UM s člani Kluba 7

Vodstvo Univerze v Mariboru se je danes srečalo na delovnem sestanku s člani Kluba 7, ki ga sestavljajo poslanke in poslanci Državnega zbora Republike Slovenije 7. volilne enote (Maribor z okolico).

srecanje um klub 7 Srečanje vodstva UM s člani Kluba 7 (foto: UM)

Na srečanju so govorili o strategiji vključevanja Univerze v Mariboru v izvajanje kohezijske politike znotraj kohezijske regije Vzhodna Slovenija. Prav tako je bil s strani Univerze v Mariboru predstavljen predlog Inovativnih odprtih tehnologij (IOT), pri kateri želi univerza z ustanovitvijo tehnološkega-inovativnega središča INNOVUM v mestu Maribor ter mreže njegovih kolokacij po krajih Vzhodne kohezijske regije nasloviti odsotnost javnih raziskovalnih zavodov v naši regiji ter preko gojenja aplikativnih raziskav v partnerstvu s tu prisotnimi podjetji zmanjšati njen razvojni zaostanek.

Predstavili so načrte Univerze v Mariboru na raziskovalnem področju in s težavami pri uresničevanju le teh. Sprejeli so tri sklepe in sicer, da so se člani Kluba 7 seznanili s projektom INNOVUM, ki ga tudi podpirajo kot tudi celotno vizijo regije in kako skupaj zmanjšati razlike med vzhodno in zahodno kohezijsko regijo v perspektivi 2021 – 2027, nadalje predlagajo sklic matičnega telesa DZ RS, ki bi razpravljal o položaju Vzhodne kohezijske regije, prav tako pa vabijo Univerzo v Mariboru k tvornemu sodelovanju pri razvijanju področne zakonodaje.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply