Stanovalci Cafove ulice zaradi mariborske občine pisali ministru za infrastrukturo

Spor med občino Maribor in stanovalci Cafove ulice se zaostruje. Po predstavitvi projekta, ki je potekala v sejni sobi mariborske občine, so stanovalci še bolj prepričani, da obnove nočejo.

Kot smo že poročali, želi občina Maribor preurediti Cafovo ulico in jo zapreti za ves promet. Temu bodo namenili 485 tisoč evrov državnega denarja, stanovalci pa bodo lahko za polovično ceno najeli parkirišče na Trgu Borisa Kidriča, ki bo po novem zavarovano z zapornico.

Toda stanovalci Cafove ulice, bližnjega Foruma in uporabniki Garažne hiše Forum ureditvi nasprotujejo. Tako so navkljub 2 urni predstavitvi načrtov mariborsko občino zapuščali nejevoljni. Sestanek se je zaključil brez sklepov, združeni stanovalci pa so se po pravico obrnili kar na pristojno ministrstvo.

O načrtih občine izvedeli iz medijev

V pismu, ki so ga poslali na Ministrstvo za infrastrukturo, so jih pozvali, naj vloge ne odobri, saj bo ureditev ulice v skladu z občinskimi idejami zmanjšala kakovost njihovega bivanja. Posebej so izpostavili, da pri projektu niso sodelovali in da so za ureditev Cafove ulice izvedeli iz medijev. Tudi pogoji za najem parkirnega mesta niso dovolj jasni.

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je bila komunikacija s stanovalci okrnjena. To pripisujejo predvsem kratkemu roku za prijavo projekta na razpis pristojnemu ministrstvu. Pri ukinitvah parkirnih mest v Cafovi ulici pa vztrajajo, da je to v skladu s strategijo trajnostne mobilnosti, po kateri bodo prednost v središču mesta imeli pešci, kolesarji in javni potniški promet.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply