Stanovalci proti zaprtju Cafove ulice

Včeraj je stanovalce na Cafovi presenetila novica, da bo Mestna občina Maribor zaprla Cafovo ulico za ves promet. Temu bodo namenili 485 tisoč evrov državnega denarja in cesto zaprli za ves promet, razen za dostavo in potrebe okrajnega sodišča. Ker bodo ukinili vseh 17 parkirnih mest na vzhodni strani ulice, bodo stanovalci z avtomobili v ulico imeli le časovno omejen vstop za dostavo (30 minut), bodo pa lahko za polovično ceno (27,5 evra) najeli parkirno mesto na parkirišču na Trgu Borisa Kidriča, ki bo po novem zavarovano z zapornico. Hitrost na Cafovi bo po novem omejena na 10 km/h.

Kot smo izvedeli, želijo na Uradu za promet spremeniti prometno infrastrukturo tako, da bo omogočen prostor za druženje ljudi in da bo več prostora za pešce in kolesarje.

Na Cafovi bodo zasadili tudi šestih dreves in 24 grmovnic. Gradbena dela se bodo začela v drugem četrtletju prihodnjega leta in se v letu 2019 tudi končala.

Toda občina je pozabila na stanovalce Foruma in uporabnike Garažne hiše Forum ter tudi stanovalce Cafove ulice. Vsi načrtom za Cafovo ulico nasprotujejo. Stanovalci Cafove so prepričani, da bi jim predlagana ureditev poslabšala bivanjske pogoje. Po mnenju stanovalcev predlagana rešitev ne bi bistveno zmanjšala prometa, zaradi regulacije s potopnimi valji bi se po njihovem prometna politika le še bolj zakomplicirala.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply