Starejši občani in upokojenci se bodo vozili brezplačno

V Občini Poljčane bodo od 15. aprila organizirali brezplačne prevoze za starejše občane in upokojence

V Občini Poljčane bodo s 15. aprilom 2019 začeli izvajati storitev brezplačnih prevozov za starejše in upokojence s kombijem za 8 potnikov. Prevoz se bo izvajal na dveh relacijah:

  • RELACIJA 1: Stanovsko – Sp. Brežnica – Stanovsko – Lušečka vas – Ljubično – Lovnik – Zg. Poljčane – Poljčane in obratno.
  • RELACIJA 2: Globoko ob Dravinji – Modraže – Novake – Hrastovec pod Bočem – Krasna – Studenice – Križeča vas – Brezje pri Poljčanah – Sp. Poljčane – Poljčane in obratno.

Prevozi se bodo izvajali dva krat tedensko ob torkih in petkih z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. S tem projektom želijo v Občini Poljčane preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma.

Kombi bo na relaciji 1 potnike pobral ob 8:00, prihod v Poljčane je predviden ob 8:40. Povratna vožnja iz avtobusne postaje v Poljčanah bo ob 11:00. Na relaciji 2 bo kombi z avtobusne postaje v Globokem pri Dravinji odpeljal ob 8:50, prihod v Poljčane bo ob 9:25. Za potnike na relaciji 2 je povratna povezava predvidena ob 12:00 iz avtobusne postaje v Poljčanah.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply