Številne prenove v Lovrencu na Pohorju

V občini Lovrenc na Pohorju poteka popolna obnova dotrajane šolske kuhinje. Investicijo načrtujejo že dlje časa, saj je bila električna napeljava precej dotrajana, problematične pa so tudi vodovodne cevi, zaradi katerih je bila pitna voda neustrezna. Obnova bo po mnenju župana Lovrenca na Pohorju, Joška Manfrede, pomembno prispevala k izboljšanju dela v kuhinji in tudi sami kvaliteti procesa pripravljanja hrane v šoli. Uvod v sanacijska dela se je začel z 31. majem, dela pa bodo zaključena septembra. »S prenovo smo pričeli 2 dni kasneje kot je bilo načrtovano. Staro kuhinjo bomo namenili za kuharski krožek učencev. Cevi v kuhinji so bile popolnoma dotrajane, kar bi lahko kmalu privedlo do velike katastrofe. Kuhinjo želimo temeljito obnoviti od vodovoda, ogrevanja, novega stropa, elektrike, skratka popolna prenova. To bomo naredili s pomočjo občinskih sredstev. Po naših načrtih bi morala biti septembra otvoritev popolnoma nove kuhinje v Osnovni šoli Lovrenc na Pohorju.

Za obnovo kuhinje bodo odšteli 30 tisočakov več kot so načrtovali, torej približno 530 tisoč evrov. Ena večjih investicij v občini pa je tudi ureditev trškega jedra, dela letos še ne bodo stekla, po napovedih župana bi se naj to zgodilo spomladi prihodnje leto, investicija pa vključuje kompletno cestno infrastrukturo, pločnike in javno razsvetljavo.

Pred kratkim so v občini uredili klimatizacijo novega kulturnega doma, v katerem domujejo številna društva. Poleg tega pa bodo tudi letos veliko pozornosti in denarja namenili ureditvi vodovodnega omrežja. »Neprestano vlagamo v vodovod. Razmišljamo celo o prodaji vode in prepričan sem, da imamo v Lovrencu zelo kvalitetno vodo. Več kot 75 odstotkov cevi smo že zamenjali, ko bomo naredili rekonstrukcijo ceste, bomo zamenjali še preostalo. Takrat pa bi že lahko razmišljali o prodaji vode, ki se bo zagotovo imenovala Lovrenčanka,« še zaključi Manfreda.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply