Število novo okuženih ostaja visoko. Bo aplikacija za spremljanje okužb postala obvezna? (Anketa)

V Sloveniji so v soboto ob opravljenih 716 testih potrdili 21 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo šest oseb, nobena od teh ni potrebovala intenzivne nege, prav tako ni umrl noben bolnik s covidom-19, je na Twitterju sporočila vlada. Največ okužb z novim koronavirusom potrdili v Vipavi, in sicer štiri, ter v Slovenski Bistrici, kjer so potrdili tri okužbe. V Ljubljani in Sevnici so potrdili po dve novi okužbi, po eno pa v desetih drugih občinah po Sloveniji.

Na meji s Hrvaško izdanih 290 odločb o karanteni

V soboto, na prvi dan veljave strožjih ukrepov ob prehajanju državne meje, so zdravstveni delavci v sodelovanju s policisti na mejnih prehodih izdali in vročili 290 odločb o karanteni. Več kot polovica vseh odločb je bila odrejena prišlekom iz Bosne in Hercegovine. Največ odločb so pristojni v soboto vročili na mejnem prehodu Obrežje, in sicer 130, najmanj na mejnem prehodu Pince, kjer so jih vročili pet.

Karantenske odločbe pristojni izdajajo na štirih mejnih prehodih s Hrvaško, in sicer na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Metlika in Jelšane, ter v Pincah na meji z Madžarsko. Pristojni karantenske odločbe izdajo osebam, ki prihajajo iz katere od držav s t. i. rdečega seznama oz. ki ne morejo dokazati, da prihajajo iz držav članic EU. Če nekdo, za katerega velja obvezna karantena, poskuša v Slovenijo vstopiti na kakšni drugi točki, ga preusmerijo na enega od omenjenih petih mejnih prehodov.

Janez Janša: “Ustavitev države ali aplikacija”

Predsednik Vlade Republike Slovenije je ob poslabšanju epidemiološke slike na Twitterju izrazil prepričanje, da lahko širjenje koronavirusa v Sloveniji zaustavimo samo s ponovno zaustavitvijo javnega življenja v državi ali pa z uresničitvijo ideje o mobilni aplikaciji za spremljanje okužb.

Uvedba obvezne uporabe aplikacije za nadzor s koronavirusom okuženih oseb je v Sloveniji naletela na velik odpor.

Zanima nas vaše mnenje:

38
Aplikacija COVID-19

Ali podpirate uvedbo mobilne aplikacije za spremljanje okužb s koronavirusom?

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW