Študija dentalne medicine ne bo

 

Na mariborski medicinski fakulteti niso uspeli pridobiti državnih sredstev za njegovo izvajanje. Sprva so uspeli akreditirati nov študijski program dentalne medicine, a ga ne bodo mogli začeti izvajati že v prihajajočem šolskem letu.

Država denarja ni zagotovila

Po besedah rektorata mariborske univerze so se trudili, da bi pridobili sredstva za razpis študija dentalne medicine, a jim kljub podpori odbora DZ za izobraževanje ni uspelo. Kot so pojasnili so že na informativnih dnevih in pri vseh obvestilih takrat bodoče študente obveščali, da študijski program dentalne medicine v študijskem letu 2020/2021 ni razpisan in ne bo potekal.

Potrebovali so 126.000 evrov

Opremo za izvajanje študija dentalne medicine, ki bi bil v Mariboru novost, je uredila fakulteta sama s pomočjo donacij iz tujine, program pa je spisala v sodelovanju s stomatološko fakulteto z Reke na Hrvaškem. Za izpeljavo prvega letnika študija bi potrebovala 126.000 evrov, kjer pa potrebuje pomoč države. Poleg študija dentalne medicine napovedujejo na mariborski medicinski fakulteti tudi uvedbo študija farmacije, ki pa je še v postopku potrditve na nacionalni agenciji za kakovost v visokem šolstvu (Nakvis).

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW