Svetovni pokal se vrača domov

Pretekli vikend je Mariborsko Pohorje ponudilo adrenalinsko doživetje za dve vrsti športnikov, ki se na istih strminah srečajo redko. Za smučarje in kolesarje. Prvi vikend obratovanja Bike Parka je presenetil z obiskom in pokazal, kako cenjen je kolesarski park tako med domačimi kot tujimi ljubitelji skokov, spustov in ovinkov. Zato so toliko bolj veseli, da bodo najboljše gorske kolesarje sveta lahko pozdravili konec aprila na tekmi za svetovni pokal.

27. in 28. aprila bo Maribor prizorišče največjih in najprestižnejših tekmovanj v svetu gorskega kolesarstva, gostili bodo namreč otvoritvena tekmovanja serije svetovnega pokala Mercedes Benz UCI Moutain Bike World Cup 2019. Organizacija takšne prireditve, ki dnevno privabi do 10 tisoč obiskovalcev, udeleži pa se je okoli 700 tekmovalcev s člani svojih ekip, so sanje vsakega evropskega in svetovnega gorsko kolesarskega centra. Po točno dvajsetih letih od prvega tekmovanja najvišjega ranga na pohorskih strminah, se karavana vrača domov.

Formula ena gorskega kolesarjenja, Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup 2019, se vrača na prizorišče, kjer so se tekmovanja v gorskem kolesarstvu odvijala že od leta 1998, zadnje tekmovanje za svetovni pokal pa je bilo organizirano v sezoni 2010. V sezoni 1999 je Mariborsko Pohorje prvič gostilo tekmovanja najvišjega nivoja v gorskem kolesarstvu in si med udeleženci, novinarji in predstavniki svetovne kolesarske zveze UCI prislužilo naziv najboljšega na svetu tiste sezone.

Med najboljšimi tekmovalci so tudi Slovenci. Med njimi bodo številne oči zagotovo uprte v Moniko Hrastnik, lansko evropsko prvakinjo, ki trenutno na svetovni lestvici najboljših gorskih kolesarjev v ženski konkurenci zaseda izvrstno peto mesto. Pohorje je zanjo domač teren, zato so tudi pričakovanja glede uvrstitve visoka.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply