Teden otroka pod geslom »Naše pravice«

 

Prvi polni teden v oktobru se bodo povsod po Sloveniji odvijale različne delavnice, prireditve, predavanja in drugi dogodki namenjeni otokom in zaradi otrok, tudi v Mariboru. V organizaciji Zveze prijateljev mladine bodo otroci svoje mesto vse dni tedna otroka našli na Trgu svobode, za konec pa se veselili na pohorski soboti. Leto mineva 30. Let od sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah in zato je osrednja tema Tedna otroka »Naše pravice«.
Tudi za najmlajše bo poskrbljeno z dopoldanskimi predstavami, ustvarjalnimi delavnicami in igralnimi kotički. V primeru slabšega vremena pa se bodo vse aktivnosti odvijale v prostorih Doma ustvarjalnosti.
Hkrati s Tednom otroka bo potekal tudi Teden prometne varnosti. V sodelovanju s Svetom za preventivo v cestnem prometu Mestne občine Maribor bodo v sredo na Trgu svobode postavili poligon, na katerem se bodo udeleženci lahko naučili, kako biti varen v prometu.
Tudi leto se obeta pester program v okviru Tedna otroka, za ostale podrobnejše informacije lahko obiščete spletno stran www.zpm-mb.si.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW