Tekmovanje v izdelavi električnih koles

V ponedeljek, 17. septembra, bo v sklopu tedna mobilnosti dijaško in študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles, ki ga pripravlja domača Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru. V premagovanju naklonov se bodo ekipe pomerile na cesti Za tremi ribniki, v premagovanju razdalje pa na Hipodromu Kamnica.

»Osnovni namen tekmovanja je spodbuditi mlade za tehniko, pri kateri se podrobneje seznanijo z električnimi sistemi za kolesa, ne nazadnje je naša želja, da bi tudi splošno ozaveščali k bolj učinkoviti mobilnosti in energetski učinkovitosti v prometnem  sektorju,« pravi Katarina Dežan s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

»Prijavilo se je deset ekip, ki že aktivno sestavljajo svoja električna kolesa, na dan tekmovanja pa se bodo pomerile v treh disciplinah,« razlaga Dežmanova. Gre za cestno kategorijo A in odprto kategorijo B, »razlika med njima je tudi v tem, da mora biti v kategoriji A izdelano kolo v skupni vrednosti do 700 evrov, v drugi kategoriji pa gre za dražja kolesa,« še dodaja sogovornica.

Ekipe iz Srednje elektro in računalniške šole Maribor, Šolskega centra Škofja Loka, Šolskega centra Ptuj, tehniškega šolskega centra Maribor, Univerze v Ljubljani in Ferija se bodo v ponedeljek med osmo in deveto uro zjutraj registrirale na Hipodromu Kamnica, med deveto in deseto uro bo na cesti Za tremi ribniki tekmovanje v premagovanju naklona, med 10.30 in 12.30 bodo na hipodromu premagovale razdaljo. Popoldan med 15. in 17. uro pa bo v sklopu vseh prireditev še tekmovanje v spretnosti vožnji in razglasitev rezultatov.

V primeru slabega vremena bo tekmovanje izvedeno v sredo, 19. septembra.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply