Trasa linije 18 ostaja nespremenjena

 

V okviru projekta LIFE CARE4CLIMATE je Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru v sodelovanju z Javnim podjetjem za mestni potniški promet Marprom d.o.o. in Mesto občino Maribor izvedla anketo zadovoljstva med uporabniki mestne avtobusne linije 18, ki vozi na relaciji center mesta – Pekre. Na omenjeni liniji je bila v letu 2017 uvedena sprememba poteka trase, pri čemer se je linija podaljšala na območje Mestne četrti Koroška vrata ter zaključila na začetnem/končnem postajališču v Pekrah.

Anketni vprašalnik je bil sestavljen iz 18 vprašanj, osredotočenih na uporabo mestne avtobusne linije 18 in na potovalne navade njenih potnikov. Anketiranje se je izvajalo v mesecu juniju 2019 na avtobusnih postajališčih kakor tudi na avtobusih mestne linije 18. Od 693 realiziranih anketnih vprašalnikov je bilo zaradi neustrezne kakovosti, zavrnitve anketiranja ali neuporabe linije 18 izločenih 106 oz. 15,3 % anketnih vprašalnikov.

Za nadaljnjo analizo je bilo torej uporabljenih 587 anketnih vprašalnikov. Sedemdesetim odstotkom anketirancev skupine mladih z območja Peker in Radvanja se je dostopnost izboljšala oziroma ostala enaka. S spremembo trase v letu 2017 je mestna linija 18, sodeč po odgovorih anketirancev, pridobila skupno 23 % novih potnikov ter 15 % novih potnikov z območja Peker in Radvanja. Na podlagi rezultatov strokovne raziskave ostaja trasa linije 18 nespremenjena.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW