Turizem v občini Šentilj

Junija lansko leto so na starem mejnem prehodu Šentilj odprli Regionalno turistično središče. Projekt Prebujanje je rezultat sodelovanja občine Šentilj s projektnimi partnerji: Zavodom za turizem Maribor – Pohorje, občino Goričan iz Hrvaške ter Turistične zajednice Međimurske županije.

Regionalno turistično središče je sedaj odprto od četrtka do nedelje, zaradi velikega obiska pa razmišljajo, da bo središče odprto vsak dan.

V prihodnje si lahko občina Šentilj obeta še več turističnega obiska, saj je občina v dogovorih s turističnimi agencijami, ki bodo v prihodnje lahko promovira turistične produkte, ki jih bo razvila lokalna skupnost.

Čeprav je bil stari mejni prehod morda nekoliko pozabljen, pa se tam mimo vsako leto pelje ogromno turistov, ki se odpravljajo naprej v Slovenijo ali v smeri Hrvaške in njihove obale. Veliko, ki se jih ustavi v Regionalno turističnem središču pa išče različne informacije.
Pridobitev Regionalno turističnega središča na starem mejnem prehodu je izjemen potencial za krepitev lokalnega turizma. Poleg stavbe, kjer domuje omenjeno središče se nahaja še ena prazna stavba, kjer želijo, v prihodnje urediti mladinski hotel.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW