Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Zadnje čase se znova pojavlja zahteva po ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Po mnenju Levice zavarovance dopolnilno zdravstveno zavarovanje nepravično bremeni že zadnjih 16 let in da so spremembe nujne. Njihov predlog je, da se 1. januarjem 2021 dopolnilno zdravstveno zavarovanje prenese v obvezno.

Kordiš ob tem dodaja, da če človek hoče ostati preskrbljen v času bolezni, ko potrebuje zdravnika, dopolnilno zdravstveno zavarovanje v resnici ni prostovljno, ampak je nujno in praktično obvezno. Velika težava nastane tudi zaradi nepravičnega plačevanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Tri zavarovalnice naj bi vsako leto v žep pospravile kar precej denarja, medtem ko bolni ljudje po več mesecev čakajo na zdravnika, ker se ta denar ne nameni v zdravstveno blagajno.

Nasprotniki ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja omenjajo primanjkljaj v blagajni, ki bi nastal kot posledica ukinitve. V blagajnah naj bi tako zmanjkalo nekaj več kot 137 milijona evrov.

Levica predlaga ukinitev položnice za dopolnilno zdravstveno zavarovanje s 1. januarjem 2021, zato so tudi naleteli na ovire.

Pa vendar, a obstaja realna možnost ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

Vsi, ki bi še radi podpisali peticijo za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, lahko to storite na spletni strani levica.si, kjer so še vedno optimistični, da bo predlog uspel.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW