Ukrepi za pomoč turizmu

Vlada je končala obravnavo tako imenovanega tretjega koronazakona. Sveženj s 1. Junijem prinaša nov ukrep, to je sofinanciranje skrajšanega delovnega časa. Ukrepa bodo deležni delodajalci, ki vsaj 10 odstotkom zaposlenih ne bodo mogli zagotavljati 90 odstotkov dela.

Delodajalec lahko ukrep uporabi vsak mesec od 1. junija do najdlje 31. decembra 2020. Na področju turizma in gostinstva je prvi ukrep nadomestilo za čakanje na delo za podjetja v tej dejavnosti, ki jim bodo prihodki po njihovi oceni padli za več kot 10 odstotkov glede na 2019.

Vsi polnoletni državljani s stalnim prebivališčem v Sloveniji bodo prejeli 200-evrski bon za prenočitev v domačih nastanitvenih zmogljivostih. Otroci do 18. leta starosti bodo prejeli 50-evrski bon.

Bon bo prenosljiv med družinskimi člani, ne bo pa v fizični obliki, temveč bo Furs pridobil podatke iz registra nastanitvenih obratov. Bon ne bo vplival na regres za letni dopust in bo veljaven do konca letošnjega leta.

V tretjem svežnju je predvidena tudi pomoč avtobusnim prevoznikom in žičničarjem. Za pokrivanje izgub v zdravstvu, ki so nastale ob epidemiji novega koronavirusa, pa naj bi šlo 110 milijonov evrov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW