Upi slovenskega vaterpola stojijo na kadetih

Slovenska reprezentanca v vaterpolu je nekoč nastopala v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, a po finančnih težavah in posledičnemu sesutju zveze, članska izbrana vrsta sploh ni več aktivna. Prihodnost vaterpola gradijo na mlajših generacijah, ki se trenutno v Mariboru pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo v Bolgariji.

Črni časi slovenskega vaterpola so minili

Položaj vaterpola se po letih stagniranja popravlja. Potem ko je Vaterpolska zveza Slovenije leta 2016 pristala v stečaju, se stanje počasi izboljšuje.”Začenjamo novo zgodbo. Po finančnih težavah, ki jih je imela krovna zveza se razmere počasi urejajo. Pospešeno delamo z mladimi, da bomo ponovno zagotovili močne generacije, ki bodo v boju za lovorike,” je povedal trener mlajših selekcij AVK Branik Milan MITROVIČ.

Nove generacije napovedujejo preporod vaterpola; VIR: Net TV

Eden od ciljev, ki ga zasledujejo je tudi udeležba na evropskem prvenstvu v Bolgariji. Trenutno v Mariboru potekajo priprave na marčevske kvalifikacije, a konkurenca za vozovnico v Bolgarijo velika. “Dobro napredujemo. S pripravami sem zadovoljen. Fantje so povezani, med njimi je harmonija. Pričakujemo dober rezultat, s katerim bi si v težki skupini zagotovili mesto na evropskem prvenstvu,” je poudaril trener slovenske kadetske reprezentance v Vaterpolu  Elvir Bečić.

Ekipni duh premaga še tako močne tekmece

Največja ovira bodo za naše vaterpoliste Italijani in Grki, ki žanjejo uspehe v svetovnem merilu, a ostajajo optimisti in verjamejo, da jim bo s skupnimi močmi uspelo premagati tudi največje ovire. “Dobro smo pripravljeni. Na pripravljalnih tekmah smo prepoznali manko in ga uspešno premagujemo. Med nami vlada posebna energija in zelo dobro se med seboj razumemo. Menim, da lahko s sodelovanjem upravičimo tudi največja pričakovanja,” je razložil kapetan kadetske reprezentance v Vaterpolu Lukas  Zdravkovič Gligorovski.

Čeprav je slovenski vaterpolo v zadnjih letih padel v prepad, se ambiciozni mladi vaterpolisti trudijo najti pot navzgor. Glede na povedano lahko upravičeno vanje verjamemo in zanje na prihajajočih kvalifikacijah držimo pesti.

Da bodo vedeli še drugi....

  • Pozdravljeni,
    Želela bi vas opozoriti na napačno napisane priimke. Trener je Elvir Bečić. Kapetan pa je Lukas Zdravković Gligorovski.

    Lp, Žaklina Zdravković

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW