Uradno odprtje nove bivalne enote Bohova

 

V Bohovi so tudi uradno odprli dom za osebe z motnjo v telesnem in duševnem razvoju, ki zaradi starosti ali drugih zdravstvenih težav potrebujejo celodnevno institucionalno varstvo in zdravstveno nego. Razlika med novo in obstoječima enotama je v tem, da iz stanovanjske in bivalne skupine stanovalcev vsak dan odhajajo v varstveno – delovni center, kjer so vključeni v varstvo in zaposlitev, medtem ko je nova enota dejansko dom.

Potrebo po takšni bivalni enoti, so v Varstveno delovnem centru Polž zaznali pred pribl. 6 leti, ko pri nekaterih uporabnikih zaznali, da ne zmorejo več običajnega tempa in potrebujejo več miru. V novi enoti VDC Polž v Bohovi so zaposlili gospodinje, medicinsko sestro in tehnično osebje.

Stanovalci so sicer v bivalni enoti VDC Polž Bohova nastanjeni že od konca meseca maja, večina so je dvoposteljnih, dve izmed njih sta enoposteljni. Sicer pa se stanovalci lahko družijo v velikem skupnem prostoru, kjer sta kuhinja z jedilnico in dnevno sobo.

Z novo pridobitvijo bivalne enote VDC Polž so za enkrat zadostili potrebam uporabnikov. V prihodnjih letih pričakujejo, da se bodo potrebe po takšni oskrbi povečale in bo takšnih enot kot je nova v Bohovi potrebnih še več.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW