Urejanje središča Lenarta

V predvolilnem času številni župani preurejajo mestna središča. Izjema ni niti Lenart, kjer so za urejanje središča občine porabili 3 milijone evrov.

Lansko leto so v občini Lenart pričeli projekt preureditve glavnih križišč in obnove državne ceste. Ker je občina administrativno, zaposlitveno in kulturno središče Slovenskih goric, je cestna infrastruktura izrednega pomena.

Kot smo že poročali, je bil projekt obnove infrastrukture skozi Lenart, vreden tri milijone evrov, v začetku septembra zaključen. Najprej so uredili odsek pri nekdanjem motelu Vindiš, z avgustom je odprta tudi glavna cesta skozi Lenart in z njo krožišče pri stari lekarni ter krožišče pri Trgu osvoboditve, ki je nadomestilo s semaforji urejen promet.

Urejena cestišča in rustikalna razsvetljava

V središču mesta so uredili dve krožišči, sanirali pa so tudi podlage cestišč, del kanalizacije, pločnike, kolesarske poti in javno razsvetljavo. Ker je mestno jedro od Gostilne 29 do stare lekarne pod okriljem spomeniškega varstva, so položili italijanski kamen in postavili rustikalno razsvetljavo. Dodatno še načrtujejo prometno preureditev mimo Osnovne šole Lenart.

Med ključne prioritete urejenega središča spadajo štiri temeljna področja: obnova obstoječe in izgradnja manjkajoče infrastrukture, načrtuje se določitev območij umirjenega prometa, urejanje parkirnih mest in e-mobilnost, s katero bodo prednostno podprli izgradnjo podporne infrastrukture za polnjenje električnih vozil.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply