Usoda ptujske urgence, kljub obisku ministra Fakina, ostaja neznanka

Minister za zdravje Samo Fakin je obiskal ptujsko splošno bolnišnico, a ogled prostorov ni dal prav veliko odgovorov glede gradnje urgentnega centra. Minister je sicer zagotovil, da urgentni center bo, za zdaj pa ostaja neznanka, v kakšni obliki bo ta, kdo bo zagotovil dodaten denar zanj in kdaj bo do gradnje prišlo.

Fakin še ne ve, kako bodo zagotovili manjkajoči denar, kar je po zdajšnjih načrtih dva milijona evrov. Kot je zagotovil urgenca na Ptuju vsekakor bo, a jo je potrebno umestiti v takšnem obsegu, kot jo Ptuj potrebuje. Ob tem pričakuje, da mu bodo predstavniki bolnišnice predstavili načrt morda nekoliko modificiranih in prirejenih prostorov, da v bodočem urgentnem centru ne bo odvečnih prostorov, kot je to primer v nekaterih drugih bolnišnicah.

Ključen problem je predvsem v denarju

Direktorica ptujske bolnišnice Anica Užmah je prav tako prepričana, da bo Ptuj dobil urgentni center, kakšen bo ta, pa se morajo po njenih besedah še dogovoriti. Še enkrat bodo sicer pregledali že pripravljeni projekt, čeprav je prepričana, da je ta že zdaj narejen tako, da bo zadostoval za potrebe bolnišnice oziroma da je točno takšen, kot ga bolnišnica potrebuje. Ob tem ni skrivala dejstva, da je glavni problem pri vsem skupaj v manjkajočih dveh milijonih evrov.

Užmahova se tudi zaveda, da se je njihova bolnišnica znašla na listi tistih, ki naj bi se v okviru prenove internistične dejavnosti preoblikovale v lokalno bolnišnico. Kot je v zvezi s tem dejala, bodo na takšne ideje podali pripombe, saj se z njimi ne strinjajo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply