Uspešno leto za Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca

Mariborski Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca ima za samo več kot uspešno leto 2019. Na področju investicij so namenu predali novo CT napravo in pripadajoče prostore, v roku enega meseca pa bodo namenu predali nove prostore Centra za krepitev zdravja. Eden večjih uspehov pa je tudi dokonča realizacija pobude iz leta 2015 in sicer študijski program Dentalne medicine.

Tudi finančni rezultati ob koncu leta kažejo na uspešno poslovanje v lanskem letu. Sicer bodo računi za lansko leto prihajali še do konca tega tedna, v Zdravstvenem domu pa predvidevajo, da bo poslovni rezultat v presežku v višini 470.000 eur. V letu 2018 so prvič prebili magično mejo 40 mio evrov prihodkov, v letu 2019 so ustvarili 43,2 mio evrov prihodkov. Odhodkov v letu 2019 je bilo 42,7 mio evrov.

Viri prihodkov so bili v največji meri, dobrih 35 mio evrov iz Zavoda za Zdravstveno zavarovanje Slovenije, dopolnilna in dodatna zdravstvena zavarovanja okoli 4,3 mio evrov. Najbolj ponosni pa so na prihodke iz naslova tržne dejavnosti, ter prihodki iz naslova projektne dejavnosti.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW