Kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?

V petek, 15. in soboto, 16. februarja 2019 bodo na Univerzi v Mariboru in njenih članicah potekali Informativni dnevi. Na ta način želijo bodočim brucem ob tej pomembni življenjski odločitvi ponuditi čim več koristnih informacij, da se bodo lahko čim bolje odločili o svoji nadaljnji karierni in študijski poti. V okviru Informativnih dni bo za bodoče študente na Rektoratu Univerze v Mariboru organiziran tudi svetovalni dogodek z naslovom »Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?«. Vse informacije o poteku informativnih dni na Univerzi v Mariboru in njenih članicah so na voljo na spletni strani www.um.si.

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2019/2020 je bil objavljen 1. februarja 2019 na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb slovenskih univerz. V skladu z razpisom se je danes, 12. februarja 2019 začel prvi prijavni rok za vpis v prvi letnik dodiplomskega in enovitega magistrskega študija, ki bo trajal do 18. marca 2019. Razpis je na voljo le v elektronski obliki, ponuja pa podrobnejše informacije o prijavnih rokih, postopku prijave, o visokošolskih zavodih, njihovih študijskih programih ter pogojih za vpis.

Na dodiplomskih študijih na voljo 18.632 vpisnih mest

Preberi več…

Nikar ne zamudite roka prijave

Kot pravočasno oddana prijava šteje:

  • če je prijava oddana s kvalificiranim digitalnim potrdilom: prijava, ki je bila izpolnjena in oddana z elektronskim podpisom v eVŠ do 18. marca 2019 in
  • če je prijava oddana brez kvalificiranega digitalnega potrdila (z uporabniškim imenom in geslom): prijava, ki je bila izpolnjena v eVŠ do 18. marca 2019, natisnjena v istem besedilu, kot je besedilo v zadnjem oddanem obrazcu v eVŠ, podpisana in priporočeno poslana po pošti pristojni visokošolski prijavno-informacijski službi do 22. marca 2019.

Drugi prijavni rok bo potekal od 22. do 29. avgusta 2019, rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest pa od 25. do 26. septembra 2019 do 12. ure.
V drugem roku se bodo lahko prijavili:

  • kandidati, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku,
  • kandidati, ki v prvem prijavnem roku niso bili nikamor sprejeti,
  • kandidati, ki se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem roku,
  • kandidati, ki so se iz študijskega programa, na katerega so bili v prvem roku sprejeti, izpisali do vključno 16. 08. 2019.

Na Informativnih dnevih tudi informacije o novih programih UM

Za študijsko leto 2019/2020 razpisuje Univerza v Mariboru nov izredni študijski program, in sicer na Fakulteti za organizacijske vede, Krizni management VS. Fakulteta za logistiko pa bo izredni študijski program Logistika sistemov UN izvajala na novi dislocirani enoti.

Informativni dnevi bodo na vseh fakultetah Univerze v Mariboru potekali v petek, 15. februarja 2019, ob 10. in 15. uri in v soboto, 16. februarja 2019, ob 10. uri, kjer se bodo bodoči študentje lahko podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, z možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi informacijami, ki so pomembne za odločitev o študiju.

Univerza v Mariboru ohranila priznanje odličnosti v upravljanju s človeškimi viri v raziskovanju

Preberi več…

Fakultete Univerze v Mariboru bodo v času informativnih dni izvedle predstavitve svojih študijskih programov, smeri na teh programih, predstavile bodo študijski proces ter omogočile ogled prostorov (predavalnic, laboratorijev in njihove opreme itd.).

V petek, 15. februarja 2019, med 11.30 in 14. uro (med obema časovnima terminoma predstavitev na fakultetah), pripravlja Univerza v Mariboru že tradicionalni dogodek z naslovom »Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?«, ki je namenjen bodočim študentom in njihovim staršem, da bi si tako pridobili čim več informacij, povezanih z izbiro študija na Univerzi v Mariboru.

V sklopu dogodka bodo potekale organizirane predstavitve, kjer bodo udeleženci dobili informacije o prijavnem postopku, o bivanju v Študentskih domovih, dislociranih fakultetah, o obštudijskih dejavnostih in kariernem svetovanju. Predstavilo se bo tudi Društvo študentov invalidov Slovenije, kjer bo mogoče dobiti nasvete glede primernosti posameznih študijev za študente s posebnimi potrebami. Dogodek bo potekal na Rektoratu Univerze v Mariboru.

V okviru letošnjih informativnih dni na Univerzi v Mariboru bo potekal tudi Dan odprtih vrat Študentskih domov, kjer bodo stanovalci študentskih domov bodočim študentom predstavili utrip študentskega življenja in jih povabili na voden ogled študentskih naselij. Dan odprtih vrat bo v petek, 15. februarja 2019, s pričetkom ob 13. uri, v učilnici študentskega doma 6b, Gosposvetska c. 87b v Mariboru.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply