V 1.NLB ligi bo igralo 14 klubov

Konec marca je Rokometna zveza Slovenije zaradi epidemije novega koronavirus predčasno uradno končala rokometno prvenstvo. Nepopolnih 21 krogov 1. rokometne lige je bilo dovolj, da je RK Celje Pivovarna Laško sedmič zapored postal državni prvak. Kljub temu, da se bodo v kratkem ponovno pričela tekmovanja v ekipnih športih, pa je bila odločitev zveze zaradi nepredvidljivih okoliščin pravilna.

Po zaključku ligaškega tekmovanja pa se je tekmovanje preselilo za zeleno mizo. Več kot 1 mesec je trajalo, da so se predstavniki klubov dogovorili, kako bo 1. slovenska rokometna liga izgledala v prihodnji sezoni. Od ponedeljka naprej je tudi uradno, v elitnem slovenskem klubskem tekmovanju bo igralo 14 klubov.

Odločitev je bila potrjena s potrebno dvotretjinsko večino, prihodnjo sezono bosta v prvi ligi igrala tudi MRK Ljubljana in RD LL Grosist Slovan. Hkrati pa je bil izglasovan tudi sklep, da bo tak sistem tekmovanja veljal naslednji dve sezoni. torej vsaj dve leti ne bo lige za prvaka in lige za obstanek.

Tudi na področju športa je vlada v preteklem tednu zrahljala nekatere ukrepe. V Rokometnem klubu Maribor se na treninge vračajo mlajše selekcije, igralci članske ekipe pa bodo nekaj časa še vadili individualno.

Trenutnemu trenerju članske ekipe Davorju Rokavcu se pogodba izteče z 31. majem letošnjega leta. V prihodnjih dneh načrtujejo v klubu kar nekaj sestankov s trenerji, ki so trenutno brez ekipe. V kratkem pa naj bi bila sprejeta tudi dokončna odločitev glede članskega. Izbira trenerja in tudi ekipe za prihodnjo sezono pa bo odvisna tudi od finančnih sredstev kluba.

Že res, da je o načrtih za prihodnjo sezono še preuranjeno govoriti, vendar je cilj kluba RK Maribor Branik predvsem obstanek v 1. NLB ligi. Vse pa bo odvisno od igralskega kadra, ki naj bi bil v večini že znan konec tega meseca.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW