V Hočah kmalu nov vrtec

V občini Hoče-Slivnica raste nov vrtec, ki bo zagotovil tri nove oddelke. Vrtec bo v dveh etažah, ki ju bodo povezali s toboganom. Imel bo večje igralnice in dodatni skupni prostor, novo zunanje igrišče in bo v nizkoenergijski izvedbi. Posledično so za projekt prejeli tudi slabih 800 tisoč evrov nepovratnih sredstev Eko sklada.

Kot je potrdil župan očine Hoče-Slivnica Marko Soršak dela na vrtcu Hoče dela potekajo v okviru terminskega plana. “Na objektu so se pričeli izvajati grobi razvodi elektro in strojnih inštalacij. Temeljna plošča povezovalnega hodnika je zaključena, izvaja se vertikalna hidroizolacija,” je zapisal Soršak.

Za 21-odstotkov dražji projekt od predvidenega

Po poročanju spletnega portala Moje Podravje je bila prvotna predračunska vrednost ocenjena na 4,27 milijona evrov. Na javni razpis se je prijavilo pet ponudnikov in izbrali so najcenejšega – podjetje Makro 5 Gradnje iz Kopra, ki je ponudilo 3,5 milijona evrov.

Naknadno naj bi občina s podjetjem sklenila dva aneksa k osnovni pogodbi, ki gradnjo dražita za skoraj 750 tisoč evrov – na 4,25 milijona evrov.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW