V Jarenini nastaja Hiša štajerske glasbe

V krajevni skupnosti Jarenina so preteklo leto zaznamovali dogodki v čast 880. obletnici prve, do sedaj znane pisne omembe kraja. V lanskem letu so dobre tri mesec v središču Jarenine brneli gradbeni stroji, saj se je občina lotila obnove glavne ceste. Tudi letos se bodo dela nadaljevala.

Sredstva v proračunu za III. fazo rekonstrukcije ceste Vosek-Jarenina-Šentilj so načrtovana v višini 270.000 eur. Obnova je nujna, saj je cesta dotrajana, hkrati pa bo z rekonstrukcijo ceste zagotovljena boljša varna povezanost z občino Šentilj. Cesto uporabljajo tudi turisti, saj je na tem območju več ponudnikov – vinotočev in turističnih kmetij ter objektov kulturne dediščine. Proračun občine Pesnica za letošnje leto načrtuje tudi sredstva za investicijska popravila.

Župan občine Pesnica ves čas poudarja, da želi vse krajevne skupnosti v občini izeenačiti, torej vsem občanom ponuditi enake pogoje za bivanje.

Občinski svet je že konec leta 2018 potrdil postavitev Hiše štajerske glasbe v Jarenini, ki bo namenjena razstavi dosežkov Alfija Nipiča ter predstavitvi domače narodno-zabavne glasbe. Obiskovalcem bodo na voljo predstavitve lokalnih ponudnikov, katerih izdelke bo mogoče tudi kupiti.

Sredstva v proračunu za namen Hiše štajerske glasbe so načrtovana v višini 226.00 eur. Namenjena so za plačilo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja in dokumentacije za izvedbo potrebnih gradbenih del ter izvedbo I. faze projekta.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW