V Lenartu vabijo na Univerzo za tretje življenjsko obdobje

V sklopu Razvojne agencije Slovenske gorice deluje Izobraževalni center, ki vključuje tudi Univerzo za tretje življenjsko obdobje. Letos bodo v okviru univerze razpisali programe angleščine, nemščine, računalništva, ročnih spretnosti, pa tudi skupini s področja vrtnarstva in zeliščarstva.

Z novim študijskim letom ponovno vabijo k vpisu v svoje programe. Z leti beležijo večje zanimanje in večjo uspešnost programov, zato nudijo svojim udeležencem nova znanja ter veščine, obenem pa nudijo medsebojno pomoč in moralno podporo ter spodbujajo nova znanstva in odpravljajo strah pred novimi izzivi.

Največje zanimanje za ročne spretnosti

V 26 urah udeleženci pridobijo osnovno znanje tujega jezika, angleščine in nemščine, v 20 urah pa se seznanijo z osnovnim znanjem računalništva, ki zajema uporabo operacijskega sistema Windows ter uporabo elektronske pošte, uporabo spletnih strani, facebooka in pametnega telefona.

Med najbolj priljubljenimi programi pa so zagotovo spretnosti kvačkanja, pletenja, vezenja in ostale ročne spretnosti. Udeleženci ustvarjajo v skupini, pa tudi posamezno. Izobraževalni program Ročna dela se izvaja od oktobra do marca, ko se zaključi z razstavo. V popoldanskem času se jim občasno pridružijo tri osnovnošolke in njihove mame. Tako program pridobi medgeneracijsko vrednost.

Danes je zadnji dan za prijave na posamezne tečaje, tako da vse zainteresirane vabijo, da jih pokličejo na 02 72 07 888 ali jih pokličejo po elektronski pošti izobrazevalnicenter.slogor@gmail.com.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply