V Mariboru bodo gostili še eno evropsko prvenstvo

 

Julija bodo mariborske ulice zasedle mažoretke, ki se bodo potegovale za medalje na 17.evropskem prvenstvu. Organizatorji pričakujejo udeležbo do 3000 tekmovalk in okoli 1500 spremljevalcev. Tako velikega tekmovanja v mažoretnem športu Slovenija še ni gostila.

V Mariboru si obetajo več kot 20.000 nočitev

Tekmovanje bo potekalo med 2. in 5. julijem. Prvi dan bodo tekmovanje slavnostno odprli, nato sledi tekmovanje. Le-to poteka v različnih mažoretnih kategorijah. Nastopi so solistični, skupinski in v duetih, tekmovalke pa se v različne kategorije delijo po starosti.

Maribor so izbrali, zaradi športne dvorane Lukna, kjer bo tekmovanje tudi potekalo in ker ima vso opremo, ki je potrebna za takšno tekmovanje. Tudi mesto ima ugodno lego, dolgo športno tradicijo ter dovolj prenočitvenih zmogljivosti. Za tekmovanje namreč potrebujejo 5000 prenočišč dnevno. Z organizacijo evropskega prvenstva se bodo ustrezno promovirali tudi na Zveza mažoret SZMT.

Dogodek je po njihovih besedah koristen tudi za Maribor in Slovenijo, ki se bosta tako promovirala, saj bo večina obiskovalcev prvič v Sloveniji. Ob tem lahko računajo tudi na  5000 obiskovalcev, kar pomeni 20.000 nočitev ter zaslužka iz naslova turističnih taks, obiskov turističnih znamenitosti in ostalega.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW