V Mariboru kmalu nova stanovanjska naselja

Foto: SH Global

V Mariboru primanjkuje novogradenj. Trend stanovanjske gradnje je v porastu, saj agencije prodajo številne nepremičnine, upravne enote pa izdajajo vse več gradbenih dovoljenj in informacij o možnostih gradnje.

Še letos se bodo lahko stanovalci naselili v Vila blok Šubičeva in Villa blok Tabor v Ulici Pariške komune, v prihodnjih letih pa se načrtujejo izgradnje novih stanovanjskih sosesk.

Čeprav so stanovanja zelo iskana, v Mariboru niso gradili novogradenj že skoraj deset let. Po zlomu močnejših gradbincev v Mariboru ni bilo večjih investitorjev. Pobude za izgradnje so začeli zasebni investitorji, ki so zaradi številnih stečajnih postopkov kupili veliko zemljišč po nižjih cenah. V Zadnjih letih pa se je povečalo tudi povpraševanje po novih nepremičninah.

Največje gradbišče bo v prihodnjih letih na Studencih, kjer namerava Stanovanjski sklad RS (SSRS) med Kamenškovo in Šarhovo zgraditi stanovanjsko sosesko Pod Pekrsko gorco s 370 stanovanji. Začetek gradnje naj bi se začel v začetku leta 2019. Na Studencih sta predvidena še dva večja stanovanjska naselja ob Dravograjski cesti – eno bo pri Qlandiji zahodno od Dravograjske ceste, tam, kjer je poleti nastopal cirkus. Ob Dravograjski cesti, južno od Ulice I. Internacionale oziroma za novim Lidlom, je predvidenih deset večstanovanjskih objektov z okrog 600 stanovanji.

Gradili bodo tudi na Koroški cesti v Mariboru, kjer načrtujejo dva projekta Kare Koroška in Mali kare, ki čakata na gradbeno dovoljenje. Kare Koroška bo zajemal 21 stanovanj in 35 garažnih mest. Mali kare pa pet stanovanj in parkirna mesta.

Pri Dobravi, na meji z občino Miklavž, zaključujejo gradnjo 16 objektov. Nova stanovanjska soseska je predvidena v podaljšku Bezenškove ulice oziroma ob Koroški cesti, kjer predvidevajo izgradnjo devetih vrstnih hiš in dveh vila blokov, v katerih je predvidenih skupaj 18 stanovanj.

Najbližje dokončanju in vselitvi je projekt podjetja SH Global Vila blok Šubičeva s 25 stanovanji in Villa bloka Tabor s petimi stanovanji v Ulici Pariške komune.

 

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply