V Mariboru na delu prevaranti

Včeraj, 25. januarja, sta okoli 10. ure dopoldan dve neznani storilki obiskali 83-letno gospo na Gosposvetski cesti v Mariboru. Neznani storilki, ena stara okoli 60 in druga okoli 20, sta pod pretvezo, da je starejša gospa zmagala v nagradni igri ter tako prejela nagrado v zdravilišču Radenci. Gospa ju je povabila v stanovanje, kjer sta neznanki poprosili, da bi ji izmerili krvni tlak.

Starejša gospa je misleč, da bo tako dobila nagrado, neznankama pustila merjenje, medtem pa sta jo storilki obrnili tako, da je bila sama obrnjena proti kuhinjskim elementom. Tak položaj sta izkoristili tako, da je medtem, ko je prva merila krvni tlak, druga iz denarnice, odložene v košari na klopi jedilnega kota, odtujila nekaj 100 evrov gotovine.

Neznani storilki sta govorili hrvaški jezik. Prva je bila stara okoli 60 let, visoka okoli 165 cm, kratkih temnih las, druga je bila okoli 20 let, s svetlo kapo na glavi. Policisti ju še iščejo.

Podobno dejanje sta pretekli teden storili ‘maserki’ podobnega opisa. Zato mariborska policija ponovno opozarja vse, predvsem starejše, naj bodo še posebej previdni ob obiskih in naj v stanovanje ne spuščajo nepoznanih oseb. Če že postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo.

Vse, ki bi o storilkah in dejanju karkoli vedeli prosimo, da nam to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW