V Mariboru unovčenih le nekaj sto turističnih bonov

Včeraj je Finančna uprava republike Slovenije predstavila enomesečne rezultate koriščenja turističnih bonov. Od 19. junija do 19. julija je bilo unovčenih 150.000 bonov v vrednosti 20,5 mio eur.

Slovenski so s turističnim vavčerjem najpogosteje obiskali Portorož, Izolo, Bovec, Bohinj, Kranjsko Goro, Koper, Kobarid, … s tem pa so se potrdili pomisleki, da bodo turistični boni koršičeni neenakomerno.

Mariborčani so v tem mesecu izkoristili 6.308 bonov oz. 5,5% vseh unovčenih, kar jih uvršča na drugo mesto med mestnimi občinami. Po drugi strani pa naj bi bilo, po neuradnih informacijah, ki imajo veliko razhajanje v Mariboru unovčenih od 100 do 500 bonov.

Turistični boni tako na marsikateri destinaciji nadomeščajo prihode tujih gostov. Nekatere destinacije pa bodo najverjetneje letos beležile celo večji obisk kot kadarkoli prej, spet druge beležijo ogromen padec obiska.

Ob tem se poraja vprašanje koliko mariborskih hotelirjev bo sploh lahko preživelo do začetka zimske sezone in morda prihoda tujih gostov ter unovčevanja turističnih bonov.

Trenutno je po mnenju našega sogovornika edina možnost za reševanje turizma direktno financiranje turističnega sektorja skozi nepovratna sredstva s strani države. Ob tem pa izpostavlja še eno, morda najbolj ključno informacijo, da prenehamo strašiti tuje goste z ukrepi in morebitnami karantenami, ker se zaradi tega tuji državljani Slovenije na široko izogibajo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW