V Miklavžu za župana kandidira Damir Pekič

Včeraj so na novinarski konferenci predstavniki vodstva stranke Dialog za napredek predstavili županskega kandidata stranke v Občini Miklavž na Dravskem polju in predstavili priprave, ki v stranki potekajo za letošnje lokalne volitve.

Za občino Miklavž na Dravskem polju bodo letošnje lokalne volitve še posebej pomembne, saj svojo župansko pot po kar 20 letih zaključuje Leo Kremžar. Ker stranka Dialog naj ne bi delovala politično, ampak izključno z namenom zagotavljanja napredka občine, so se odločili, da za županskega kandidata ponudijo diplomiranega ekonomista, ki je javnosti bolj znan po športnih dosežkih. Gre za nekdanjega nogometaša Damirja Pekiča.

“Vsi, ki ga poznamo, vemo, da ga ta vnema, značilna za vrhunski šport, krasi tudi v poslovnih in vseh drugih aktivnostih, ki se jih loti. Naš kandidat je po svoji naravi timski igralec. Brez dobre ekipe, usklajevanja, dialoga in uspešnega dogovarjanja, vodenje občine ne more biti uspešno, zato naša izbira županskega kandidata ni bila težka,” je povedal Boštjan Hočevar, podpredsednik stranke Dialog za napredek.

»Življenjski izzivi so mi bili vedno motiv in tako sprejemam tudi kandidaturo za župana v Občini Miklavž na Dravskem polju. Verjamem, da lahko z dobro ekipo občina dobi svež zagon. Če mi bodo volivke in volivci zaupali to odgovorno nalogo, bom delal timsko, sodeloval z vsemi, ne glede na politično ali svetovnonazorsko prepričanje, saj verjamem, da lahko na ta način sprejemamo optimalne odločitve. V imenu stranke imamo besedo ‘Dialog’, zato si želim, v primeru izvolitve aktivnih občank in občanov, posredovanje njihovih idej in predlogov iz svojega neposrednega okolja. Ljudje sami namreč pogosto najbolje poznajo svoje konkretne potrebe. Tako bomo lahko skozi dialog in sodelovanje najbolj učinkovito razvijali vse dele naše občine,« je povedal Damir Pekič.

Stranka bo kmalu javnosti predstavila program, ki ga bodo volivkam in volivcem ponudili na letošnjih volitvah. Bodo pa glavne poudarke dali na projekte, ki po njihovem prepričanju prinašajo izboljšanje kakovosti življenja in bivanja vseh ljudi v občini. Predvsem pa bodo v programu posvetili veliko pozornosti in energije cilju, da občinska uprava postane prijazen ter učinkovit servis za občanke in občane.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply