V občini Pesnica veliko medsosedske pomoči

Tako kot drugod po Sloveniji se je tudi v občini Pesnica javno življenje ustavilo. Prejšnji teden se je občina znašla na seznamu Nacionalnega inštituta za javno zdravje z 1 potrjenim primerom okužbe v občini. So pa nekatere ukrepe znotraj občine začeli izvajati še preden je ta odlok pripravila država.

Po odloku o zaprtju vseh vzgojno – izobraževalnih ustanov, je bilo kasneje odsvetovano tudi javno varstvo otrok, za starše, ki trenutno delajo v krizni infrastrukturi.

Občina Pesnica je v prejšnjem tednu zagotovila zaščitne maske zaposlenim v vitalnih objektih v občini. S tem ukrepom so želeli prispevati k zaščiti in varnosti zaposlenih.

Občani Pesnice lahko vse aktualne in osnovne informacije glede dogajanja v občini najdejo tudi na občinski spletni strani.
Tudi v občini Pesnica občane naprošajo, da se izogibajo vsem aktivnostim, ki so morebiti nevarne in lahko pomenijo obremenitev sistema javnih služb, to so: prepoved kurjenja, nepravilno odlaganje odpadkov ter za zdravje nevarne dejavnosti.
Vlada Republike Slovenije je po izpeljanih najnujnejših korakih za upočasnitev in zajezitev epidemije koronavirusa včeraj predstavila prvi obsežnejši zakonski paket za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu. Tudi slovenske občine pa bodo v prihodnje dodale svoj delež, da bo ekonomska, gospodarska in socialna kriza čim manjša.

Župan s svojimi sodelavci se trudijo, da bodo z vsemi aktivnostmi, ki so zdaj potrebne, poskrbeli, da bodo občanke in občani imeli na voljo vse storitve, ki omogočajo dostojno in predvsem varno življenje.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW