V občini Rače-Fram so občani situacijo vzeli resno

V slovenskih občinah sledijo državnim uredbam, vsem navodilom za omejevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. Vzpostavljene imajo dežurne številke, na katere lahko občani pokličejo, če potrebujejo dostavo hrane ali česa drugega. V občini Rače Fram so včeraj uradno potrdili en primer okužbe z novim koronavirusom.

V občini so s pomočjo prostovoljcev pripravili tudi opcijo nujnega varstva. Zaenkrat potrebe po tem še ni bilo. So pa prejeli informacijo, da naj bi po 30. marcu takšno obliko varovanja otrok potrebovalo nekaj zdravnikov. So pa za občane, ki se sami ne morejo oskrbovati preko sorodnikov, prijateljev in znancev ali morajo biti v samoizolacijo pripravili telefonsko številko 051 815 947 preko katere organizirajo preskrbo z najnujnejšo hrano, higienskimi pripomočki in zdravili.

Tudi v občini Rače Fram vsi pristojni organi zelo resno spremljajo dogajanje v svetu in naši bližini, hkrati pa želijo poudariti, da sta pretiran strah in panika prav tako škodljiva. Z informacijami, ki jih sproti zagotavljajo javnosti, želijo prispevati k umirjenemu reševanju krizne situacije in s tem poleg širjenja virusa preprečiti tudi širše posledice za družbo in gospodarstvo.

Bo pa od prihodnje sobote naprej ponovno odprta tržnica na grajskem dvorišču gradu Rače. Ob tem pa vse občane prosijo, da spoštujejo varno razdaljo in s tem zaščitijo sebe in ponudnike pred širjenjem virusa.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW