V policijski intervenciji izgubil zavest in umrl

V ponedeljek, 16. septembra, malo po 14. uri, je na interventno številko 113 poklicala neznana oseba, saj naj bi ga napadle neznane osebe. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so na kraj takoj napotili patruljo policistov iz Policijske postaje Šentilj, ki je na dvorišču hiše našla 31-letnega moškega, ki ga je policija že večkrat obravnavala.

Moški je bil zelo nemiren – hodil je sem ter tja in takoj pričel vpiti na policista, naj ga pustita pri miru, saj naj bi zaužil več prepovedanih drog. Policista sta ocenila, da potrebuje nujno zdravniško pomoč in na pomoč poklicala reševalce.

Moški je postajal čedalje bolj agresiven, dvakrat je udaril po strehi službenega vozila policije, skušal odtrgati modro rotacijsko luč, nato pa si slekel majico, se postavil v borbeni položaj in izzival policista k pretepu. Ker se, kljub opozorilu policistov ni umiril, sta zoper njega uporabila prisilna sredstva in počakala na reševalce.

Po njihovem prihodu se je moški za pomiril, nato pa spet postal agresiven. Med tem je nenadoma izgubil zavest, reševalca sta ga oživljala in nudila dodatno zdravniško pomoč. Kljub hitri intervenciji je moški na kraju umrl. 

Smrt naj ne bi bila povezana s posredovanjem policije

Dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru na kraj dogodka ni prišla, kot tudi ne dežurna državna tožilka. Sodna obdukcija, ki je bila opravljena včeraj, je pokazala, da je prišlo do zastoja dihalne in srčne funkcije, ki bi jo bilo možno povezati s sumom po zaužitju več ali večjih količin prepovedanih drog.

Dosedanje ugotovitve kriminalistov tujo krivdo kot vzrok smrti izključujejo. O zadevi so obvestili tudi Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije, ki je prevzelo primer. Generalni direktor policije pa bo, na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije, ustanovil komisijo, ki bo preverila in ocenila okoliščine uporabe prisilnih sredstev in policijskih pooblastil.

Poklicali smo na policijo, kjer do zaključka preiskave izjave ne dajejo. Na družabnem profilu Policijske uprave Maribor pa so zapisali, da »dosedanje ugotovitve kažejo na to, da smrt pokojnega nikakor ni povezana s posredovanjem policije in z uporabo prisilnih sredstev. Zato tudi odločno zavračamo namigovanja, ki so se pojavila na družbenih omrežjih, da je za smrt krivo posredovanje policije. Prav tako je nepomembno ali je pokojni bil pripadnik kake skupine, društva ali združenja, kot namigujejo nekateri.«

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW