V Poljčanah si bodo oddahnili

V občini Poljčane bodo zaradi prometne gneče ukinili tri železniške prehode. Več zavarovanih cestno-železniških prehodov čez progo Šentilj – Zidani most dnevno prevozi okrog 10 tisoč vozil.

Ureditev nivojskih križanj cest in železniške proge je del nadgradnje železniške proge Poljčane – Slovenska Bistrica, za katero je Direkcija za infrastrukturo pridobila tudi 12 milijonov evropskih sredstev. Skupaj je projekt vreden slabih 28 milijonov evrov.

Prestavitev ceste v Brežnici in gradnja nadvoza bo stala tri milijone in pol, gradnja podvoza pri železniški postaji v Poljčanah pa slabe tri milijone. S tem bodo ukinjeni trije cestno-železniški prehodi, ki so sicer zavarovani, a so povzročali zastoje, pojasnjuje župan občine Poljčane, Stanislav Kovačič: “Ko se sprosti promet, prej ustavljena vozila naredijo dolgo kolono, zaradi česar se v Poljčanah težko vključimo na državno cesto.”

Gradnja podvoza pri železniški postaji Poljčane bo trajala nekoliko časa, promet pa bodo preusmerili po novem delu ceste v Spodnji Brežníci in naj bi stekel že novembra letos. »V sklopu ureditve železniške postaje gradimo objekt pod železniško progo, ki bo hkrati podhod in podvoz,« je povedal vodja sektorja za železnice pri Direkciji za infrastrukturo, Dejan Jurkovič.

Podhod bi naj končali aprila prihodnje leto. V Poljčanah si želijo še nekaj zavarovanih železniško-cestnih prehodov na cesti proti Slovenskim Konjicam, še prej pa ureditev prehoda v Križnem vrhu. A za ta prehod, ki je sedaj preozek za srečanje dveh tovornih vozil, je predvidena le širitev, so še povedali na Direkciji za infrastrukturo.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply