V ponedeljek se ponovno odpira zavetišče za zapuščene živali

 

V Mariboru bodo v ponedeljek znova odprli zavetišče za zapuščene živali. Od ponedeljka bo odprto po rednem urniku – vsak delovnik med 9. in 11. uro ter med 13. in 15. uro, medtem ko bodo sprehodi in ogledi živali možni med ponedeljkom in petkom med 9. in 14. uro.

Uporaba maske in zaščite bo obvezna

Obiskovalci bodo na recepcijo in v skupni bivalni prostor za mačke, lahko vstopali le posamično, na ogledu živali pa se lahko hkrati nahajata največ dva obiskovalca. Sprehajalci psov, naj se predhodno najavijo svoj obisk na telefonski številki 02 480 16 60 ali na elektronskem naslovu info@zavetisce-mb.si, in sicer v času uradnih ur za naslednji dan. Na celotni površini zavetišča, v odprtih in zaprtih prostorih, pa je obvezno nošenje zaščitne maske oz. druge zaščite ustnega in nosnega predela.

Tudi mariborske tržnice bodo podaljšale delovni čas

Mariborske tržnice bodo od jutri naprej podaljšale delovni čas. Na Vodnikovem trgu, kjer se nahaja osrednja mestna tržnica, in na tržnici Tabor bo po novem mogoč nakup od ponedeljka do sobote med 7. in 13. uro, na Pobrežju, Teznu in na Kidričevem trgu pa od ponedeljka do sobote med 8. in 12. uro. V nedeljo tržnice zaenkrat ostajajo zaprte. Tržnica integrirane pridelave sadja in zelenjave se je do nadaljnjega preselila s Trga svobode na osrednjo tržnico.

Tako za obiskovalce kot prodajalce še zmeraj veljajo vsi predpisani varnostni ukrepi– vzdrževanje varnostne razdalje najmanj dva metra in obvezno nošenje zaščitne maske oziroma druge zaščite ustnega in nosnega predela v zaprtih prostorih tržnic.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW