V Slovenijo prihaja Kickstarter

Spletna platforma za množično financiranje Kickstarter bo od septembra uradno na voljo tudi v Sloveniji. Doslej so uporabniki za predstavitev na platformi namreč potrebovali podjetje, registrirano v tujini. Na portalu Kickstarterju je bilo do lanskega leta predstavljenih 219 slovenskih projektov in zbranih 6,8 milijona evrov.

Slovenci doslej zbrali skoraj pet milijard evrov

Doslej je bilo po navedbah skupnosti Slovenia Crowdfunding Meetup, slovenskega partnerja Kickstarterja, prek platforme skupno zbranih več kot pet milijard dolarjev (4,32 milijarde evrov), pri doseganju zastavljenega cilja glede zbranih sredstev pa je bilo uspešnih okoli 185.000 projektov.

Med do konca lanskega leta predstavljenimi projekti je bilo 219 slovenskih, s katerimi so njihovi avtorji zbrali skupno 6,8 milijona evrov. Vsi so za predstavitev na platformi potrebovali podjetje, registrirano v ZDA oziroma v eni od držav, kamor se je platforma pozneje razširila.

Platforma, ustanovljena leta 2009, podjetnikom, umetnikom ali organizacijam omogoča predstavitev svojega izdelka, ki je lahko tudi prototip, in nato zbiranje prispevkov za zagon proizvodnje. Če je želeni znesek dosežen, podporniki izdelek dobijo prvi in običajno po nižji ceni.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW