V Slovenski Bistrici bodo junija naslednje leto dobili obnovljeno kopališče

Občina Slovenska Bistrica je za obnovo tamkajšnjega kopališča namenila 400 tisoč evrov. Gradbeno dovoljenje je Zavod za šport Slovenska Bistrica že dobil, zdaj je na vrsti razpis za izvajalca del. Ko bodo izbrali izvajalca del, bodo lahko začeli obnovo, pravi direktor Zavoda za šport Marjan Štimec.

Novi bazen, gostišče, igrala in igrišče

Kopališče bodo lahko temeljito obnovili in mu dodali tudi nove vsebine.: »Načrtujemo novo školjko za kopanje, z novo tehnologijo čiščenja vode, z novim doziranjem klora, poleg tega bomo naredili prostore, ki so potrebni za obratovanje bazena – od kabine za nočnega čuvaja do prostora za gostišče, igrišče za odbojko na mivki in igrala,« je povedal Štimec.

Nad novico so najbolj navdušeni kopalci, ki poleti redno obiskujejo slovenskobistriško kopališče, saj je poletna osvežitev v bazenu posebej dobrodošla, nadejajo pa se tudi dodatne ponudbe, kot so igrala, gostišče in igrišče za odbojko.

Bistriški bazen bodo odprli v začetku kopalne sezone, to pa je junija naslednje leto. V proračunu je predvidena tudi obnova športne dvorane Bistrica, a bodo v letu 2019 pridobivali ustrezna soglasja in dovoljenja, leta 2020 pa bodo obnovo tudi izvršili.

leave a reply